Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Äventyrare hoppade från Turning Torso

Äventyrare hoppade från Turning Torso

Malmö. Det var nog en och annan av de boende i Turning Torso som satte morgonkaffet i halsen, när en man hoppade från taket på fredagsmorgonen.

Vid halvsjutiden gled en helikopter in över byggnaden och mannen hoppade ut med fallskärm och landade på Torsons tak. Där krängde han av sig den första skärmen och tog på sig en ny. Enlig ögonvittnen handlar det om en reklaminspelning.

Polisen fick in anmälan från privatpersoner vid sjutiden.

-Flygledningen har färdplan för en helikopter som skulle släppa ut en hoppande person för en filminspelning, säger länsvakthavande befäl Lars-Olof Anderberg. Det är inte bekräftat att mannen hoppat från Torson. Att hoppa från höga byggnader är inte tillåtet.

När polisen kom till platsen fanns inga spår av den hoppande mannen. Då hade han plockats upp av en motorcykel, som körde ner mot kajen, och sedan försvunnit i en båt.

Enligt uppgifter ska hopparen vara den österrikiske äventyraren Felix Baumgartner, som hela sitt liv hoppat från höga höjder. Felix Baumgartner sägs vara den förste som hoppat från världens högsta byggnad, Petronas Towers i Malaysia (451 meter).

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu