Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Äventyrare hoppade från Turning Torso

Malmö
Toppdelad
Det var nog en och annan av de boende i Turning Torso som satte morgonkaffet i halsen, när en man hoppade från taket på fredagsmorgonen.

Vid halvsjutiden gled en helikopter in över byggnaden och mannen hoppade ut med fallskärm och landade på Torsons tak. Där krängde han av sig den första skärmen och tog på sig en ny. Enlig ögonvittnen handlar det om en reklaminspelning.

Polisen fick in anmälan från privatpersoner vid sjutiden.

Annons:

-Flygledningen har färdplan för en helikopter som skulle släppa ut en hoppande person för en filminspelning, säger länsvakthavande befäl Lars-Olof Anderberg. Det är inte bekräftat att mannen hoppat från Torson. Att hoppa från höga byggnader är inte tillåtet.

När polisen kom till platsen fanns inga spår av den hoppande mannen. Då hade han plockats upp av en motorcykel, som körde ner mot kajen, och sedan försvunnit i en båt.

Enligt uppgifter ska hopparen vara den österrikiske äventyraren Felix Baumgartner, som hela sitt liv hoppat från höga höjder. Felix Baumgartner sägs vara den förste som hoppat från världens högsta byggnad, Petronas Towers i Malaysia (451 meter).

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Yvonne Johansson
Relaterat
Turning Torso-hoppare polisanmäls

Turning Torso-hoppare polisanmäls

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post