Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Bil exploderade på Bennets väg

Malmö
Toppdelad
En bil exploderade vid 10.20-tiden på Bennets väg i Malmö. Mannen som satt i fordonet vid explosionen klarade sig oskadd. Polisen misstänker kopplingar till tidigare sprängdåd.
En bil exploderade...

Bilen exploderade när den hade backat ur parkeringsfickan på Bennets väg och var på väg att köra därifrån.

Fastighetsskötaren Hanna Ramn stod alldeles intill parkeringen när det small.

Annons:

– Det var nästan så att hjärtat stannade, säger hon.

Rök slog upp ur motorhuven och hon såg hur en kraftig man i 35-40-årsåldern kravla sig ur den delvis demolerade silverfärgade Mercedesen. Han verkade oskadd och hon frågade honom vad hon kunde göra.

– Han sa att det bara var en sprängladdning och att det var sådant som händer. Och så skrattade han till, säger Hanna Ramn som ringde 112.

Ett stort polisuppbåd och räddningstjänst larmades till platsen.

Polis spärrade av vägen hundra meter från fordonet. Bombtekniker från Malmö undersöker nu bilen för att säkerställa att inte ytterligare sprängladdningar finns i den. Vad det rör sig om för typ av sprängladdning vet de ännu inte.

Enligt yttre befäl Nico Miselli så är mannen oskadd. Han är känd sedan tidigare av polisen och personer i hans umgängeskrets har råkat ut för andra liknande händelser under senare tid. Mannen är bosatt i området och bilen tillhör ett leasingföretag.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post