Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Brandattentat mot moskén

Brandattentat mot moskén

Malmö. Moskén i Malmö utsattes under natten till söndagen för ett brandattentat. Någon krossade en ruta på baksidan av moskén och kastade in en så kallad molotovcocktail, en flaska med en brandfarlig vätska. Samtliga Malmös brandkårer larmades till platsen när både inbrottslarm och brandlarm ljöd.

MALMÖ. Elden släcktes snabbt, men orsakade en kraftig rök som spred sig i huvudbyggnaden. Trots att brandkåren satte in en kraftig fläkt för att vädra ut är lokalen kraftigt rökskadad och behöver saneras.

- Vi skulle egentligen behöva stänga moskén under en månad, men vi har ingen möjlighet till det, vi behöver använda den, säger Bejzat Becirov, vd för Islamic center som driver moskén med förskola och friskola.

Malmöpolisen ser mycket allvarligt på brandattentatet och rubricerar dådet som mordbrand. Platsen spärrades av under natten och spårhund sattes in för att söka efter misstänkta. Vittnen hade sett folk lämna moskéområdet samtidigt som branden började.

Under söndagen fortsatte den tekniska undersökningen, och resultaten av den presenteras tidigast på måndag förmiddag.

- Det handlar om ett känsligt objekt. Det finns inga kända hot mot moskén i nuläget, så bakgrunden till dådet kan vi egentligen bara spekulera om, säger kommissarie Marie Keismar vid Malmöpolisen.

Bejzat Becirov håller inte med. Han säger till TT att det hör till vardagen att bli hotad via brev, telefonsamtal, olika sabotage eller till och med genom att människor stoppar honom på gatan.

- De vill att jag ska sluta med verksamheten i moskén. Folk kan inte låta oss vara i fred, hoten tar aldrig slut, säger Becirov.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu