Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Busschaufför svimmade i morgontrafiken

Malmö
Toppdelad
En herrelös buss körde mot rött ljus och krockade med både en taxibil och en stadsbuss efter att chauffören svimmade bakom ratten. Bussen var på väg upp på trottoaren på fredagsmorgonen när en rådig passagerare klättrade fram till förarplatsen och lyckades ta kommando över bussen.

MALMÖ. Olyckan inträffade i morgonrusningen, strax efter klockan halv nio i korsningen Bergsgatan/Spångatan. Linjebussen var på väg längs Bergsgatan från Möllevångstorget.

Strax före korsningen mot Spångatan svimmar chauffören, bussen kolliderar med en taxi som stannat för rött ljus, fortsätter genom korsningen och kör på en stadsbuss. Linjebussen var nära att köra upp på trottoaren och krascha in i butiken Havgårds päls när en av passagerarna tog över ratten och lyckades styra in till en busshållplats, där bussen stannade.

Annons:

Den avsvimmade buschauffören och föraren till den krockade taxibilen fördes till sjukhus med ambulans.

- Det hade kunnat bli mycket värre, säger en polisman på platsen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Dan Ivarsson
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post