Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Cannabis i rabatten vid p-huset Anna

Malmö
Toppdelad
Tre stora marijuanaplantor hittades i rabatten vid p-huset Anna i Malmö på måndagen. Plantorna, med det latinska namnet cannabis sativa, verkar ha stått i rabatten ett tag - det fanns inga märken i jorden som visade att de planterats ut nyligen.
Cannabis i rabatten vid p-huset Anna
BILD: Foto: Joakim Palmkvist

Något märkligt, eftersom två av plantorna var 70 centimeter höga och med en stam på drygt en centimeter. De har alltså fått växa ifred ganska länge.

Extra märkligt, enligt personalen på P-huset, eftersom personal från parkförvaltningen ska ha varit och rensat ogräs i rabatten i förra veckan. En polispatrull kallades till platsen av en väktare som upptäckt plantorna.

Annons:

I förra veckan hittades flera plantor i blomlådorna på Södra Förstadsgatan i Malmö. De var en del av en kampj för att legalisera cannabis. De var rejält mycket mindre och kunde rentav härstamma från fågelfrön och därmed hålla en mycket låg halt av det berusande ämnet TCH, tetrahydrokannabinol.

Plantorna vid P-huset var kraftigare, men THC-halten kan inte bestämmas förrän de analyserats kemiskt.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Joakim Palmkvist
Relaterat
Förespråkare planterade knark på stan

Förespråkare planterade knark på stan

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post