Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Cyklande kvinnor utsatta för väskryckare

Malmö
Toppdelad
I helgen rånades sex cyklande kvinnor i östra Malmö av gärningsmän på moped.

MALMÖ. De mopedburna rånarna slår till på cykelvägar. De kommer upp jämsides med mopeden, rycker åt sig väskan ur cykelkorgen och försvinner.

– Det är ingen av de drabbade som har kunnat lämna något bra signalement, men vi misstänker att det rör sig om två grupperingar, säger Ulf Nordborg vid Malmöpolisens ungdomsrotel.

Annons:

Totalt tolv liknande rån har inträffat i november. Samtliga offer är kvinnor mellan 18 och 80 år och brotten har inträffat kvällstid mellan klockan 18 och 22.

Polisen kan inte rycka ut med polisbil utan måste vara beredda att jaga rånarna med moped eller cykel. De undersöker nu material från övervakningskameror där gärningsmännen kan ha passerat.

– Vi vill uppmana cyklister att inte ha väskan synligt i cykelkorgen. Men vi vill avråda från att ha väskan på axeln för då finns det en risk att man cyklar omkull om någon försöker rycka den, säger Ulf Nordborg.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Malmö
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post