Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Fast med mjöl i polisfälla - frias

Malmö
Toppdelad
Polisen bytte amfetamin i en upphittad ryggsäck mot mjöl och socker och gillrade en listig fälla. Men den som sedan greps med ryggsäcken går fri, eftersom det inte är olagligt att befatta sig med socker och mjöl, anser hovrätten i Malmö.

Polisen hittade en ryggsäck med drygt fem kilo amfetamin i ett skyddsrum i Malmö, skriver Metro. För att få fast ägaren till narkotikan riggade polisen upp en dold kamera i skyddsrummet. Men först bytte man ut amfetaminet mot socker och mjöl.

Och mannen kom, hämtade ryggsäcken, åkte fast och dömdes av tingsrätten. Han fick fyra år för grovt narkotikabrott. Men den dömde överklagade domen. Han sade att han hittat ryggsäcken av en slump och att han inte visste vad den innehöll.

Annons:

Hovrätten friade mannen. Oavsett vad han trodde att det fanns i ryggsäcken eller om det var hans är det inte olagligt att befatta sig med mjöl och socker, fastslår hovrätten.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post