Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Fem gripna efter polisrazzia

Fem gripna efter polisrazzia
BILD: Foto: Linda Axelsson

Fem gripna efter polisrazzia

Malmö.

Tidigt imorse slog Malmöpiketen in dörrarna på sex olika lägenheter på Seved.

Polisen hittade narkotika, ammunition och en replika av en Kalasjnikov.

Fem personer greps.

– De ska förhöras under förmiddagen och kommer eventuellt att anhållas av åklagare idag, säger Stefan Sinteus, chef för länskriminalpolisen.

Tillslaget är en del i operation Alfred som startades efter morden under jul- och nyårshelgen. En av de anhållna, en 23-åring, är en kriminell som är med på Malmöpolisens fokuslista.
– Vi anfaller de kriminella på olika nivåer. Just detta tillslag genomfördes med fokus på narkotikan, säger Stefan Sinteus.

I lägenheterna hittades cirka 100 gram cannabis, niomillimetersammunition, narkotikaklassade tabletter samt en replika av en Kalasjnikov, en östeuropeisk automatkarbin.

I samband med razzian råkade polisen forcera en dörr hos en 58-årig kvinna som inte har något med den kriminella världen att göra.
– Det var ett misstag i vårt arbete men hon har ett efternamn som är snarlikt en av de nu gripna männen. Hon kommer att få en ny dörr under dagen.

När det gäller de ouppklarade morden finns det i nuläget inga mer konkreta spår än tidigare.
– Utredningen går fortsatt framåt i de ärendena, säger Stefan Sinteus.

Huruvida någon av de fem som greps imorse har någon koppling till någon skottlossning vill inte länskriminalchefen kommentera.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu