Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Förespråkare planterade knark på stan

Malmö
Toppdelad
Cannabisplantor har börjat titta upp i krukorna på Södra Förstadsgatan i Malmö. Plantorna på gågatan är troligen en del av en kampanj för att legalisera cannabis.

På olika internetforum uppmanas marijuanaförespråkare att plantera fågelfrö på allmänna platser i hela landet för att väcka debatt.

Halten av den berusande substansen THC blir mycket låg i den sorts cannabis som växer från fågelfrö, enligt Jonas Jönsson på Malmöpolisens narkotikarotel. Ändå är plantorna olagliga.

Annons:

Hur mycket energi lägger ni på att utreda det här?

– Minimalt. Vi utreder inte politiska brott och aktioner, utan narkotikabrott med uppsåt. Det bedömer vi inte att man har om man odlar på allmän plats, säger Jonas Jönsson.

– Men det blir kanske en sak för polisjurister och kommunpolitiker att diskutera om det börjar poppa upp plantor överallt, eller om fröna är av en sådan sort att man kan berusa sig på dem. Vi får ta reda på det.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Kinga Sandén
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post