Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Gängledaren häktades

Malmö
Toppdelad
Den 21-årige man som pekas ut som en av huvudmännen i gängkriget i Malmö häktades på torsdagseftermiddagen. Han är misstänkt för grovt vapenbrott efter att han greps i tisdags eftermiddag beväpnad med en skarpladdad pistol.

Polisen stoppade 21-åringen på Botildenborgsvägen på Persborg för en kontroll. Han bar skottsäker väst och hade pistolen nedstoppad i byxlinningen. Att 21-åringen nu är häktad innebär att åklagare och polis har två veckor på sig att fortsätta utredningen.

Gripandet är en framgång för polisens specialinsats mot gängkriget, en insats som har fått namnet "Operation Targa". Insatsen, ett samarbete mellan länskriminalen och Malmöpolisen, har skördat ytterligare framgångar i och med att fyra personer hämtades till förhör och anhölls under onsdagen, misstänkta för bedrägerier med falska kontokort. Två av de anhållna är det brödrapar som ska leda den andra falangen i gängkriget, det vill säga 21-åringens fiender.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Gängkriget i Malmö
24-åringen häktad misstänkt för mord

24-åringen häktad misstänkt för mord

Polisen letar nyckelvittne till skottlossning

Våld föder bara mer våld

Se alla artiklar
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post