Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Google-bilen i Malmö

En varm försommardag 2009 vid Gustav...
Hittills täcker Google många mindre...
1 2

Google-bilen i Malmö

Malmö. Googles bil som tar bilder på gator runt om i världen siktades på Östra farmvägen i höjd med Stenkulaskolan i Malmö vid 13.15-tiden på fredagen.

Googles tjänst Google street view visar panoramabilder från olika städer runt om i världen. Bilderna tas av en bil som åker runt med en specialkamera och som Sydsvenskan tidigare skrivit är det nu dags för Malmö, Stockholm och Göteborg. De har dock inte avslöjat när bilen skulle komma till Malmö.

Det var en av Sydsvenskans läsare, Fredrik Tigerström, som uppmärksammade att bilen nu kommit till Malmö.

– Jag var ute på balkongen och kände igen kameran på taket, det finns ju bilder på bilarna från tidigare länder. Det finns ju förstås en möjlighet att det inte är den, men det känns osannoliket att det skulle vara något annat än den, säger han.

När tjänsten lanserades i Storbritannien för några veckor sedan hördes protester mot att bilderna är så detaljerade. Kritikerna anser att bilderna är integritetskränkande.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Google
  • Charlotte Fagerlund
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu