Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Malmö utsågs till årets IT-kommun

Malmö
Toppdelad

Malmö är årets iIT-kommun. Det tillkännagavs på tisdagskvällen på kvalitetsmässan i Göteborg.

– Malmö är unikt i sitt sätt att försöka ta ett helhetsgrepp. I andra kommuner är det tyvärr oftast så att det finns en massa mer eller mindre hemmagjorda IT-system som inte kommunicerar med varandra, säger Evert Lindholm, som är före detta vd för Svenska kommunförbundet, och numera ordförande i Årets it-kommun.

MALMÖ. Han berömmer att både politiker och tjänstemän är inne på att samlas kring ett kommun-gemensamt IT-system.

– Att vi var så här mycket i framkanten visste vi nog inte. Men jag gläds särskilt för dem som jobbat hårt med detta, säger Ilmar Reepalu (s), kommunstyrelsens ordförande.

Annons:

Han säger att e-fakturering redan har sparat kommunen åtskilliga miljoner kronor. Och e-telefonin är landets största. Som ett lyckat IT-projekt lyfter han fram stadiondialogen med medborgarna som fördes över internet.

– För de inte riktigt datamogna finns det folk på medborgarkontoren som kan visa dem hur det går till. Slutmålet är att allt ska kunna sökas på nätet, dygnet runt, säger Ilmar Reepalu.

Priset delas ut av Kommun och landstingsförbundet tillsammans med olika företag och organisationer

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post