Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Man beskjuten i Slottsparken

Man beskjuten i Slottsparken

Malmö. En man besköts strax före klockan halv två på Kung Oscars väg i Slottsparken i Malmö. Det har under dagen varit oklart om mannen verkligen träffades av skott eller skadades i handgemäng före skottlossningen. Mannens skador är inte allvarliga.

Enligt polisen handlar det om ett bråk mellan missbrukare som urartat. Polisen har gott hopp om att redan i kväll ha identifierat förövaren.

Tre män satt på en parkbänk på Kung Oscars väg och drack. Bråk uppstod av okänd anledning mellan två av männen. Den tredje höll sig utanför.

– Vittnesmål tyder på att en av bråkstakarna sedan gick iväg, troligtvis för att hämta vapnet. Sedan kom han tillbaka och sköt den här mannen, sade polisinspektör Marcus Eriksson någon timme efter dådet.

Vid 17.00-tiden avfärdade Leif Nilsson på Universitetssjukhuset Mas kirurgklinik alla uppgifter om skottskador.

– Det handlar om blåmärken och ett litet skärsår på kinden. Det är inga allvarliga skador och inga skottskador, säger Leif Nilsson och tillägger att han inte ser några skäl att sjukhuset skulle hålla kvar mannen för observation för hans skador i bråket.

Dessa uppgifter avfärdas i sin tur av Skånepolisen.

- Det kan vara svårt att skilja på skadorna, men det har nu visat sig att det rör sig om en skottskada. Mannen är utom fara, han har fått sy två stygn, säger Lennart Hornemark, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen till TT.

Lars Förstell, informationsansvarig vid Skånepolisen, väljer att hålla frågan öppen i sitt uttalande:

– Ett handeldvapen är avfyrat och det finns vissa tecken på att en kula snuddat vid tinningen, säger Förstell.

Både tekniker och hundförare var på plats strax efter skottlossningen. Små skyltar med nummer ett till tio har satts upp runt om bänken för att märka ut de spår som finns. Hundföraren som lämnar platsen svarar nekande på frågan om hunden hittade något.

– Så förövaren har troligtvis tagit med sig vapnet från platsen. Ett skjutvapen, Troligtvis ett handeldvapen, inget gevär, säger Marcus Eriksson.

Sex eller sju vittnen har tagits till förhör, ett av dem är den tredje mannen på bänken. Polisinspektören säger att de tre sannolikt var bekanta, men vad som utlöste bråket vet han inte. Den skjutne mannen är mellan 35 och 40 år, gärningsmannen tros vara i samma ålder. Vittnen berättar hur förövaren försvann från platsen på en röd cykel. Ingen av de inblandade har något kriminellt förflutet vad Marcus Eriksson vet.

– De tillhör förmodligen ett klientel som inte är okänt för oss. Fast det handlar snarare om en utslagen krets. Och mina erfarenheter därifrån är inte att man springer runt med skjutvapen.

Under eftermiddagen hörs resten av vittnena. Polisen tror att den skjutne mannen ska kunna höras redan lördag kväll. Han vårdas på Universitetssjukhuset Mas, men har inga livshotande skador.

– Vi kommer förhoppningsvis att kunna få namnet på förövaren av honom, säger Marcus Eriksson.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu