Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Man bortförd under vapenhot i Malmö

Malmö
Toppdelad
En man blev under vapenhot insläpad i en bil vid Stippes på Södra Förstadsgatan i centrala Malmö, vid tvåtiden natten mot måndagen. Mannens bror ringde polisen, som hade en bil precis i närheten och direkt kunde följa gärningsmännen. Ytterligare en polisbil anslöt till jakten.

MALMÖ. Den förföljda bilen stannande till vid förföljandet och kastade ut den bortförde mannen.

Polisen kunde så småningom stoppa den flyende bilen och gripa två män och en kvinna. De tre anhölls på måndagen misstänkta för människorov, grovt olaga hot och vapenbrott.

Annons:

Ett skarpladdat hagelgevär fanns i bilen och en av gärningsmännen hade en kniv fasttejpad vid benet.

- Den bortrövade mannen berättade att ytterligare ett gevär kastats av under flykten, berättar länsvakthavande polis Lennart Hornemark. Vi hittade geväret längs vägen, även det skapladdat.

Polisen i Malmö känner sedan tidigare inte till gärningsmännen, som kommer från Göteborg. Varför mannen fördes bort är i nuläget inte känt.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Yvonne Johansson
Relaterat

Kidnappare tog fel 18-åring

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post