Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Man skjuten till döds i Malmö i natt

Malmö
Toppdelad
Polisen jagade en pistolman i Malmö under natten till lördagen efter ett mord. Larmet kom 23.30 från en privatperson: en skjuten man finns på parkeringen vid Aurahallen.

MALMÖ. Men polisen och räddningstjänsten hittade ingen där när de kom fram. Det visade sig att den skjutne mannen fått skjuts till akuten på Universitetssjukhuset Mas.

Enligt vad vittnen berättar för Sydsvenskan kom den skjutne, som satt på passagerarsätet i bilen, till akuten körd av en kompis i en Peugot, som är skriven på en person från Helsingborg.

Annons:

– Det var fullt med blod på honom när de körde honom på bår in genom dörrarna, berättar vittnet.

Mannen avled senare under natten på sjukhuset.

Bilen vittnar om händelsen: ett kulhål mitt i vindrutan. Skottvinkeln visar att skytten stod upp utanför bilen när han eller hon avlossade vapnet. Passagerarsätet i bilen är fullt med blod och intill ligger en Sony Ericsson mobiltelefon. Polisen kunde vid midnatt inte säga säkert hur många skott som avlossats.

Bilföraren följde med sin skjutne kompis in på akuten och fick sedan följa med på polisförhör. Enligt hans version av händelserna blev hans kompis skjuten när de saktade in med bilen på en okänd gata i Malmö.

En skytt ska alltså ha klivit fram, helt oprovocerat, och skjutit. Polisen räknar med att det är en lögn och att skottlossningen var ett sätt att avsluta en affärsuppgörelse med kriminella förtecken.

Polisens informationsdirektörör Lars Förstell säger till Sydsvenskan.se att den mördade mannen är väl känd för polisen och hårt kriminellt belastad.

- Då ligger det förstås nära till hands att tänka att det är en kriminell uppgörelse, men det utesluter inte att det kan vara något annat.

Bärgningskåren hämtade bilen som den skjutne åkt i, för transport till polishuset och teknisk undersökning.

Polisen kommer nu att ta reda på så mycket som möjligt om den mördade mannens aktiviteter.

- ViVi vill veta om det funnits någon konflikt eller hotbild som kan förklara detta, säger Lars Förstell. Men vi låser oss inte vid det ena eller andra.

Lars Förstell är mycket förtegen om man gjort tekniska fynd eller har något som kan leda till gärningsmannen.

- Vi har vissa indikationer som jag i nuläget inte kan gå närmare in på.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Joakim Palmkvist
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post