Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Möllers prylar säljs ut

Burlöv
Toppdelad

Efter många turer bjuds till slut den före detta Hells Angels-ledaren Thomas Möllers prylar ut till allmänheten. Föremålen säljs på auktion för att betala hans skatteskuld.

Thomas Möller

Knivar, antika pistoler, kikarsikten och tavlor - nu på fredag förmiddag visas samlarföremålen upp hos Kronofogden i Malmö.

Föremålen lämnades ursprungligen in av Thomas Möllers ex-fru till olika auktionsfirmor i Malmö. Han menade att föremålen stulits från honom. Polisen beslagtog dem och inledde en brottsutredning.

Annons:

Samtidigt pågick en annan utredning mot Möller. 2007 höjde Skatteverket både hans inkomst av näringsverksamhet och kapital. Den omfattande skatteskulden till staten resulterade i att Kronofogden senare beslagtog föremålen hos polisen.

Bland de prylar som nu ska säljas finns vid sidan av cigarettändare och porslin även tavlor som Thomas Möller menar målats av Adolf Hitler. Enligt honom skulle de ha målats i början av 1900-talet och vara värda en halv miljon kronor.

När tavlorna fanns hos polisen granskades de av en konstexpert som istället ansåg att verken var reproduktioner och bara värda 500 kronor.

Den som är intresserad av att lägga bud på till exempel ett svärd eller en antik pistol som tillhört den före detta Hells Angels-ledaren har fram till 20 september att göra det skriftligen.
Om ingen intresserad köpare dyker upp gör Kronofogden ett nytt försök. Om inte heller detta hjälper finns möjligheten av lämna tillbaka sakerna till den ursprunglige ägaren.

Thomas Möller är långt ifrån ensam. Enligt Kronofogdemyndighetens egna beräkningar kommer omkring 495 000 svenskar stå i skuld till myndigheten i år.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Anders Paulsson
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post