Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Ny bilkapning i Malmö

Malmö
Toppdelad
Genom att hota kvinnliga förare tilltvingar sig tre maskerade män bilar i Malmö. Tillvägagångssättet är som hämtat ur ett populärt tv-spel. Sedan i fredags har två identiska bilkapningar skett på olika platser i stan.
Ny bilkapning i Malmö

MALMÖ. Vid 20.30-tiden på lördagskvällen noterades den andra spektakulära bilkapningen på ett drygt dygn.

Vid Coop på Stadiongatan ryckte tre maskerade gärningsmän upp dörrarna på en Volvo och tvingade ut den kvinnliga föraren i 50-årsåldern.

Annons:

Kort därefter försvann de med hennes bil.

I fredags vid 19.30-tiden bestals en annan kvinna på sin röda BMW på ett närmast identiskt sätt på Jägersrovägen. Även hon överrumplades av tre maskerade män som med hot tvingade henne överlämna sin bil.

Malmöpolisen kopplar samman de båda kapningarna, men har ännu ingen misstänkt.

- Vi anträffade BMW:n på Rosengård vid 16-tiden och den är tagen i beslag för teknisk undersökning, säger Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Sedan i våras har Skånepolisen noterat ett antal liknande kapningar i Malmöområdet. Tidigare har kaparna behållit bilarna och begått andra brott med dem. Som exempelvis vid rånet mot en värdetransport på Mobilia i mars.

Bilkapningarna är som hämtade ur det populära tv-spelet 'Grand Theft Auto 4' där spelkaraktären tar sig runt i en stad genom att stjäla bilar på samma sätt som de tre maskerade gärningsmännen i Malmö.

Doktor Elza Dunkels som forskat i kopplingen mellan ungdomar och deras datoranvändning vill dock inte dra några kopplingar mellan tv-spelet och händelserna i Malmö.

- Det finns inget enkelt samband, säger hon.

- Visst kan någon ha blivit inspirerad av tv-spelet. Någon kan ha lärt sig taktik och fått uppslag från spelet, men det är inte det som gjort att de gått över gränsen.

Hon konstaterar att kopplingar mellan tv-spel och ungdomar huvudsakligen görs i negativa syften och att de sällan är rättvisande.

- Friska individer klarar av att skilja mellan lek och verklighet. Det är ungefär som man tänker sig att de flesta barn förr klarade av att leka indianer och cowboys utan att bli rasistiska och sexistiska.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Relaterat

Kvinna rånades på sin bil

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post