Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Offer oförstående till bilbomb

Malmö
Toppdelad
Deras bil sprängdes natten till tisdagen. Men paret i villan på Virentofta kan inte förstå motivet.

VIRENTOFTA. – Polisen tror inte att det var någon som var ute efter oss rent fysiskt, utan går mer efter teorin att man skada oss ekonomiskt, säger kvinnan till Sydsvenskan.
– Men VARFÖR? Vi är inte rika, och har inga särskilda tillgångar.

Det var vid halvtretiden tidigt på tisdagsmorgonen som en sprängladdning detonerade i motorrummet på parets bil. Polisens tekniker undersökte skadan på tisdagsförmiddagen och räknar med att laddningen placerats i vinkeln mellan vindruta och motorhuv.

Annons:

Huven flög i luften vid smällen och vindrutan skadades, liksom bilar i närheten. Paret, som är i 40-årsåldern ägnade hela dagen åt att försöka räkna ut motivet till att någon skulle vilja skada dem.

– Det är så fegt, så uselt att göra något sånt här. Hur kan man göra det mitt i ett villakvarter, där det bor en massa barn, frågar kvinnan.

Polisen kommer närmast att hålla nya förhör i jakt på vittnen, både vid tiden före och efter smällen.

– Teknikerna räknar med att man använt någon form av dynamit. Men hur den har utlösts, det vågar jag inte ha någon åsikt om ännu, säger Malmöpolisens spaningschef Anders Nyberg.

Paret i villan har inga stora skulder till någon, är helt okända för polisen och säger att det inte har några fiender vad de själva vet. Återstår möjligheten att det hela är en tillfällighet – att bilen valdes på måfå av sprängaren.

– Jaa, jag vet inte. Men det är lätt att komma in på uppfarten. Vi håller på att byta ut staketet, så det är egentligen bara att gå in till bilen, säger kvinnan.

Brottsrubriceringen som polisen använder för att utreda händelsen är ”allmänfarlig ödeläggelse”.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Joakim Palmkvist
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post