Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Polis sköt man i benet

Malmö
Toppdelad
En man beväpnad med kniv ska ha jagat en kvinna vid Friisgatan i Malmö. När den misstänkte omringades av polisen började han skära sig själv med kniven. Till slut sköt polisen den 35-årige mannen i benet.

Den knivbeväpnade mannen observerades av flera vittnen vid 13.30-tiden vid Friisgatan. Enligt vittnena ska han ha jagat en kvinna.  

Polis kallades till platsen och omringade honom utanför ett café. Enligt vittnesuppgifter ska polisen först ha försökt stoppa mannen genom att spruta pepparsprej på honom. Då han vägrade att släppa kniven och försökte att gå från platsen i riktning mot Triangeln valde polisen till slut att skjuta honom i benet.

Annons:

Skotten ska enligt polisen ha avlossats tio minuter i två. Flera personer som bland annat befann sig på cafeér på Friisgatan blev vittnen till händelsen.

— Han sprang här utanför, jag såg allt genom fönstret, säger en kvinna som arbetar på ett närliggande café.
— Jag blev helt paralyserad, tills slut knivhögg han sig själv både i armarna och benen. Det var hemskt att se, säger hon.

— Polisen försökte lugna honom, men han fortsatte bara att hugga sig själv med kniven, berättar Sven Persson som också såg händelsen.
— Till slut sköt polisen honom i benet, säger han.

Ett skott avlossades. Enligt polisen uppträdde mannen hotfullt och vägrade att lyssna på deras instruktioner varpå de till slut valde att skjuta mannen.

Den skadade mannen ska med hjälp från ambulanspersonalen själv ha kunnat ta sig in i ambulansen efteråt.

– Vi har fått in en man med lindriga skador. Det är både självskada och skottskada, säger Emma Lennartsson, driftsansvarig på akuten i Malmö.

Den 35-årige mannen skulle opereras under kvällen och natten. Polisen har ännu inte kunnat höra honom.

35-åringen är misstänkt för hot mot tjänsteman och för knivhotet mot kvinnan. 

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Anders Paulsson
  • Anders Johansson
  • Peter Zupanovic
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post