Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Punkterar bilar och stjäl sedan värdesaker

Malmö
Toppdelad
Får du punktering på din parkerade bil så lås den genast. Ha den låst medan du sätter på reservhjulet. Punkagänget kan vara i farten. Efter vårens punkteringsbrott blev det lugnt men i lördags drabbades en bilägare utanför Börshuset.

MALMÖ. Gänget uppträdde i Malmö under våren och plundrade flera bilar. De börjar med att sticka sönder ett däck och väntar på att bilägaren dyker upp. Antingen erbjuds ägaren hjälp att byta hjul eller så avvaktar man tills han sätter igång själv. Eftersom de flesta inte låser bilen när man mekar med den är det lätt för fingerfärdiga kumpaner att öppna och plocka till sig datorer, plånböcker eller vad man kommer över.

Efter vårensns punkteringsbrott blev det lugnt men i lördags drabbades en bilägare utanför Börshuset. Han parkerade en kort stund och fann, när han kom tillbaka, att höger framdäck var platt. Efter diverse eder satte han igång att byta till reserven och upptäckte först när han var klar att ryggsäcken med plånboken, kontokort, pengar och pass var stulna. Någon hade smugit in i bilen medan han höll på och han hade inte märkt någonting.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post