Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

SAC blockerade ingång i protest

Malmö
Toppdelad
Kring tjugo medlemmar i fackföreningen SAC Syndikalisterna blockerade ingången till Fosie stadsdelsförvaltning vid sjutiden på onsdagsmorgonen. De hindrade personalen från att komma in till sina jobb.

FOSIE. Aktionen var en protest mot ett LSS-boende där några SAC-medlemmar jobbar. SAC Syndikalisterna anser att ledningen har kringgått bestämmelserna om medbestämmande i arbetslivet vid en omplacering, och brutit mot strejkrätten genom att straffa medlemmar som i protest har vägrat utföra vissa uppgifter.

Sydsvenskan har förgäves sökt ledningen för LSS-boendet för en kommentar.

Annons:

Fyra polispatrullerer var på plats. SAC Syndikalisterna ansåg att aktionen var en tillåten facklig stridsåtgärd eftersom de varslat hos medlingsinstitutet. Men polisen gjorde bedömningen att protesten var en demonstration som störde ordningen. Därmed kunde polisen anvisa syndikalisterna en plats utanför ingången så att personalen på Fosie stadsdelsförvaltning kunde komma in.

SAC Syndikalisterna tänker överklaga polisens beslut. Fackföreningens plan är att fortsätta blockaden nästa vecka.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Malmö
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post