Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Skottlossning kopplas till kriminella gäng

Malmö
Toppdelad
Den skottlossning som inträffade på Bergsgatan var enligt uppgifter till Sydsvenskan inget misslyckat rån. Det ska ha varit en uppgörelse i en sedan tidigare pågående konflikt.
Vid midnatt hade nio personer tagits in till förhör och tre personer gripits.
Polisen bevakade sjukhuset i Malmö...

Enligt en källa är den man som blev skjuten i ansiktet och i magen på Bergsgatan en före detta ledargestalt i det numera nedlagda kriminella gänget Lion family. Mannen ligger just nu med allvarliga skador på intensiven på Sus i Malmö. Flera personer samlades utanför akuten på onsdagskvällen. Efter ett tag uppstod bråk på platsen där en man ska ha blivit slagen i ansiktet.

En annan källa berättar att polispatruller, direkt efter skottlossningarna vid växelkontoret, åkte till Ramels väg och tog in folk till förhör som kunde ha med skottlossningen att göra.

Annons:

Vid midnatt hade polisen hämtat in nio personer till förhör och gripit tre, misstänkta för försök till grovt olaga tvång.

Fem personer har sedan dess anhållits i samband med skjutningarna enligt Skånepolisens informatör Ewa-Gun Westford som pratat med TT.

En misstänks för grov misshandel och fyra för försök till grovt olaga tvång. En person är också fortsatt gripen, misstänkt för försök till grovt olaga tvång.

Enligt polisens informatör är allla inblandade kända hos polisen sedan tidigare.

Vid 19-tiden kom ett larm om ännu en skottlossning i Malmö. Polisen kan ännu inte bekräfta att någon av onsdagens två skottlossningar är gängrelaterade, men säger att det förmodligen finns ett samband mellan skottlossningarna.

Nu jobbar man med olika hotbildsbedömningar och tittar på kretsen runt de inblandade personerna.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Relaterat
Här skottskadades de två rånarna

Här skottskadades de två rånarna

Slagsmål utanför Sus i Malmö

Slagsmål utanför Sus i Malmö

Tv: Polisen misstänker samband

Tv: Polisen misstänker samband

Ögonvittnen flydde till skydd

Ögonvittnen flydde till skydd

Tv: Polisen om skottlossningen

Tv: Polisen om skottlossningen

42-åring häktad för skotten på Bergsgatan

42-åring häktad för skotten på Bergsgatan

Annons:
Annons:
Fler artiklar från Malmö
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post