Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Stadsmissionen har ont om vantar

Malmö
Toppdelad
Stora herrvantar. Det står högst på Malmö Stadsmissions önskelista nu när vintern har slagit till i Malmö. Men även andra vinterplagg har blivit bristvara i Stadsmissionens klädförråd.

Susanne Pecovnik, vikarierande föreståndare för Stadsmissionens klädhantering, säger att Stadsmissionen försöker se till att det aldrig råder akut brist på några plagg.

– Menen när snön och kylan slår till som den gör nu är det rykande åtgång på vinterplaggen, säger hon. Herrvantarna har tagit slut helt. Det lämnas inte in så många vantar till oss, man använder väl dem tills de är utslitna.

Annons:

Det råder brist även på andra vinterplagg. Då har ändå Malmöborna visat prov på sin givmildhet inför julen och lämnat många plagg till Stadsmissionen.

– Det brukar vara så, folk sparar kläder och lämnar dem till oss inför julen, säger Susanne Pecovnik. Men de plagg vi får in är inte alltid de som vi behöver just då.

Nu hoppas Susanne Pecovnik att Malmöborna ska hjälpa till att täcka det akuta behovet av vinterkläder.Huvuddelen av de kläder som Stadsmissionen får delas ut bland kända besökare på Stadsmissionen.

– Detet är besökarens behov och vår tillgång på kläder som avgör vad en besökare får vid varje enskilt tillfälle, berättar Susanne Pecovnik.

Besökare, som inte tidigare är kända, får träffa Stadsmissionens kurator för ett samtal och en bedömning av klädbehovet. Kläder som inte besökarna behöver eller som inte passar i storlek säljs i Stadsmissionens second hand-butik.

Tony Alm, Peter Herslow och Dennis Lindbom besöker regelbundet Stadsmissionens dagverksamhet. Peter Herslow bor dess-utom för tillfället i Stadsmissionens natthärbärge. Alla tre bär kläder från Stadsmissionens klädförråd:

– Värmevästen,n, underkläderna och strumporna, säger Peter Herslow.

– Mössa, tröja, strumpor och underkläder, säger Tony Alm.

– Underkläderer och mössan som jag fick i julklapp, säger Dennis Lindblom.

De tre männen är överens om att Stadsmissionens utdelning av kläder fyller en viktig funktion.

– Ochch det är hög kvalitet på de kläder som delas ut, säger Peter Herslow.

Just nu, med många helgdagar och begränsade öppettider på Stadsmissionen är behovet av varma kläder större än någonsin, menar de tre besökarna.

– Det finns inte så många andra varma ställen att söka sig till så det blir många rundor på stan i kylan, säger Peter Herslow.

Fakta: Detta behöver Stadsmissionen mest av allt just nu

Vantar, storra herr

Varma jackor, stora herrnTermobyxor, stora herr

Skiddressar, dam och herr

Vinterkängor, storlek 41 och större

Långkalsonger och tights, alla storlekar

Stickade tröjor, dam och herr

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post