Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Stenkastande stoppar bussar

Malmö
Toppdelad
Stadsbussarna på linje 5 körde förbi hållplatserna i Rosengård lördag kväll och kommer att göra så även på söndag. Allt fler bussar har råkat ut för stenkastande ungdomar under den gångna veckan och till slut sa busschaufförernas skyddsombud stopp.

Sedan klockan 19 på lördagen kör stadsbussarna på linje 5 i Malmö förbi hela Rosengård. Anledningen är att stenkastningen mot bussarna har trappats upp under veckan och till slut stoppade skyddsombudet på Arriva trafiken genom stadsdelen. Riskerna för busschaufförerna anses för stora och många busschaufförer har mått dåligt av den otrygga arbetsmiljön.

– Vi har inte haft några personskador som tur är, men vi har fått många bussar förstörda där ute, säger Tony Polat, tjänstgörande trafikledare på Arriva på lördagskvällen.

Annons:

Han har fått blandade reaktioner på de ändrade bussturerna under kvällen.
– Vissa tycker att det är okej, vissa ifrågasätter det.

Hållplatserna som inte trafikeras är Bennets väg, Ellenborg, Kryddgården, Rosengård, Thomsons väg, von Lingens väg och Örtagården.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Relaterat
Linje 5 stannar på Rosengård igen

Linje 5 stannar på Rosengård igen

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post