Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Stopp för SD-annonser

Malmö
Toppdelad
Sverigedemokraterna har fått problem. Aftonbladet vägrar helt att ta in partiets annonser. På torsdagen stoppade även Sydsvenskan en annons från SD i Malmö.

MALMÖ. Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Jan Helin deklarerade i går att tidningen inte kommer att ta in annonser från Sverigedemokraterna.

Helin motiverar stoppet med att tidningen inte vill bädda för en främlingsfientlig agenda i det offentliga samtalet.

Annons:

Även Sydsvenskan stoppade på torsdagen en annons från Sverigedemokraterna.
– Men vi har inget generellt stopp. Vi avgör från fall till fall, säger Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström och betonar skillnaden mot Aftonbladets totalstopp.

Den stoppade annonsen handlade om kyrkovalet och innehöll bland annat budskapet ”nej till islamisering”.
– Vi inför inte annonser som är kränkande eller bryter mot den demokratiska värdegrunden. ”Nej till islamisering” är hets mot religionsutövare, inte religionskritik, säger Daniel Sandström.

SD vill inte ändra i sin annonstext.
– Sydsvenskan får acceptera vårt budskap som det är, eller gå miste om annonsen, säger Mattias Karlsson, politisk sekreterare för SD i Malmö.

Han beskyller Sydsvenskan för politisk censur. Det avvisas bestämt av Daniel Sandström.
– SD försöker att göra sig till martyrer. Vi publicerade SD-annonser inför EU-valet. Vi kan mycket väl publicera deras annonser inför kyrkovalet också. Men de får inte vara kränkande, då har vi ett ansvar och stöd i lagen att säga nej.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post