Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sundsmetro blir fråga för EU

Malmö
Toppdelad
Malmö och Köpenhamn ska söka EU-pengar till Öresundsmetron.

Det som de båda städerna vill göra är en förstudie som tittar närmare på vad som händer om den eventuella metroförbindelsen trafikerar en station på varje sida av Sundet – och om förbindelsen går djupare in. Valet kan i sin tur påverka tillväxt, arbetsmarknad och bostadsförhållanden.

Annat som ska studeras är byggteknik, drift och hur trafiken över Öresundsförbindelsen ska ordnas om de lokala resenärerna över Sundet kan ta den snabbare Öresundsmetron. Den senare bedöms kunna göra resan från stad till stad på en kvart.

Annons:

– Öresundsmetron skulle väva samman kollektivtrafiken i Köpenhamn och Malmö på ett helt nytt sätt. Det leder till förkortade restider för alla som bor och arbetar på ömse sidor av sundet. Därför tror jag verkligen på det här projektet och gläds åt att en förstudie nu ska påbörjas, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande från Malmö stad.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Bil & Trafik
  • Danmark
  • Malmö
  • Mikael Anjou
Relaterat
Malmö kan bli del av danska metron

Malmö kan bli del av danska metron

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post