Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Svarttaxiförare åtalas för våldtäkter

Malmö
Toppdelad
För femtio kronor skulle svarttaxichauffören köra henne till Nydala. I stället tog han henne till stranden där han satte en kniv mot hennes strupe, slet av hennes kläder och våldtog henne. Det hävdar åklagare David Ludvigsson som i går åtalade den 34-årige svarttaxi-chauffören för att ha gett sig på åtta kvinnor på olika platser i Malmö.

MALMÖ. Kvinnan som ville till Nydala berättar i förhör att hon stötte ihop med 34-åringen en lördagsnatt i slutet av april förra året. Hon hade varit i Lund och hade inte så mycket pengar när hon kom till Malmö centralstation. När hon blev erbjuden att betala femtio kronor för resan tyckte hon det var ett bra pris. Hon hoppade in i bilen och mannen presenterade sig som Max och matematikstuderande.

Kvinnan fortsätter sin berättelse och säger att hon reagerade när mannen körde i riktning mot Ribersborg. De började bråka och mannen tog upp en kniv.

Annons:

Hon minns inte hur hon tog sig ur bilen, bara att hon försökte fly från mannen och tog sikte mot havet. Men mannen kom ifatt henne och släpade ner henne till stranden. Han tog strypgrepp på henne och kastade sand i hennes ansikte så att hon fick svårt att andas. Han slet av henne kläderna.

Ensam lämnades hon kvar. Hon lyckades till slut få skjuts av ett yngre par. De släppte av henne vid en Ica-butik på Hermodsdal. Malmöpolisen har gått ut i tv-programmet ”Efterlyst” och uppmanat paret att höra av sig.

– Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med dem, säger David Ludvigsson.

Enligt åklagaren har 34-åringen gjort sig skyldig till fem våldtäkter och två våldtäktsförsök i Malmö under förra året. Ytterligare ett kvinnoöverfall är från 2007.

Kvinnorna har varit från tjugo år upp till i fyrtioårsåldern och stött ihop med mannen efter att ha varit ute och festat på Babel, Deep eller Scandic. Kvinnorna beskriver svarttaxichauffören som oberäknelig. Först har han visat upp en trevlig sida som lockat dem att följa med. Därefter har han snabbt slagit om och blivit våldsam.

I fem av fallen ska chauffören ha förgripit sig på kvinnorna i bilen eller i direkt anslutning till den. I resten av fallen har det varit i trappuppgångar eller på gator.

34-åringen förnekar samtliga åtalspunkter. Däremot erkänner han enligt åklagaren att han haft sex med kvinnorna i de fall där hans DNA hittats på kvinnorna. Men det var frivilligt, hävdar han.

David Ludvigsson utesluter inte att fler kvinnor har utsatts. Ytterligare åtta kvinnor har anmält att de råkat ut för mannen. Men de misstankarna räckte inte till åtal.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
Relaterat

Svarttaxiförare åtalas för våldtäkter

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post