Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Tre anhållna för taximordet

Malmö
Toppdelad
Tre män har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på Malmöledaren för gänget Brödraskapet i Taxiverkets lokaler på Volframgatan den 24 november.

– Man nekar till brott men vad som sagts i övrigt kan jag inte kommentara, säger spaningsledare Bo Lundqvist.

Männen är 23, 25 och 31 år gamla och hämtades till förhör som annan, det vill säga utan att vara misstänkta för något brott, mellan 6 och 7 på tisdagsmorgonen. Husrannsakan gjordes också i deras hem.
– Efter förhör med dessa tre personer beslöt åklagaren att förhöret skulle brytas och nytt förhör skulle hållas. De delgavs misstanke om mord gemensamt och i samråd. De är anhållna skäligen misstänkta för mordet den 24 november.
– Vi har fått en historia från dem som vi jobbar med och den omfattar den som sedan tidigare är häktad i sin utevaro.

Annons:

Den berättelsen kommer nu att stämmas av med de personer som tidigare hörts i ärendet.
– Nu blir det ett väldigt intensivt arbete att följa upp vad de tre personerna har sagt och vad det innebär i den övriga utredningen.

Mannen som är häktad i sin frånvaro är 44 år och söks fortfarande. Han var personligen i kontakt med Bo Lundqvist för två veckor sedan.
– Vi pratade bara om det faktum att han ska komma in.

Av de tre som anhölls på tisdagen är det enbart 31-åringen som är dömd för brott sedan tidigare, för ekobrott och våldsbrott. 25-åringen har varit misstänkt för en rad ekobrott.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Taximordet
Taximordet förblir olöst

Taximordet förblir olöst

Frikänns för taximordet

Frikänns för taximordet

Kräver livstid för taximordet

Kräver livstid för taximordet

Se alla artiklar
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post