Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Tusentals stoppade i gigantisk trafikrazzia

Malmö
Toppdelad
En gigantisk trafikrazzia pågick över hela landet under torsdagskvällen. Razzian var en del i manifestationen ”Trafiknykterhetens dag”, som genomfördes för fjärde året. På vägen mellan Åhus och Kristianstad ertappades en kvinnlig busschaufför som arbetar på Connex. Hon hade passagerare i bussen och alkohol i andedräkten.

MALMÖ. – Hur mycket det är vill jag inte säga. Hon är misstänkt för rattfylleri, det är inte grovt, säger Per-Anders Norling, inre befäl vid Kristianstadpolisen.

Kvinnan togs med till polisstationen för blodprov. Passagerarna i bussen fick vänta på att Connex fick dit en nykter chaufför.

Annons:

Totalt var cirka 170 poliser utkommenderade längs de skånska vägarna för att kontrollera nykterheten hos så många som möjligt.

I Malmö koncentrerade sig polisen på genomfartslederna och infarterna till stan.

– Vad jag vet nu ligger vi någonstans mellan 1200 och 1500 genomförda utandningsprov, säger trafikgruppchefen Kennie Kullander vid 20-tiden.

Siffran gäller Malmöområdet.

Då hade en misstänkt rattfyllerist stoppats i Malmö. Förra året genomfördes en likadan kontroll. 50280 bilister fick blåsa i alkometern – 146 var onyktra.

I Skåne pågick operationen till 01-tiden på natten. Då hade 10180 fordon stoppats och samtliga förare har genomgått alkoholutandningsprov. Sammanlagt togs 25 rattfyllerister och 123 hastighetsöverträdelser.

Manifestation är ett samarbete mellan polisen och flera frivilligorganisationer. Förutom nykterhetskontroller uppmärksammades rattfylleriets offer med blommor och ljus på ett 40-tal platser i Sverige. Varje år orsakar rattfylleri att cirka 150 personer dödas i olyckor, enligt Motorförarnas helnykterhetsförbund.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Tobias Barkman
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post