Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Två skottskadade vid jourbutiksrån

Malmö
Toppdelad
Trots ett intensivt spaningsarbete under natten har polisen ännu inte fått tag på den man som skottskadade en butiksägare och hans son vid ett rån mot Blekingsborgs livs på Per Albin Hanssons väg på tisdagskvällen. Fadern var ensam i butiken då en ensam maskerad rånare kom in.

KULLADAL. Butiken rånades vid halv tio-tiden på tisdagskvällen.

Männen, 48 respektive 21 år, träffades i armen respektive foten när rånaren tryckte av. Fadern var ensam i butiken då en ensam maskerad rånare kom in. Han hotade innehavaren med sitt vapen men efter ett tidigare rån hade butiksinnehavaren också beväpnat sig. Han drog fram ett svärd och svingade det mot rånaren som träffades och fick ett blödande sår. Men i samband med hugget tryckte rånaren av ett skott och träffade butiksinnehavaren i foten.Rånaren valde att fly från platsen utan byte men då han kom ut ur affären kom butiksinnehavarens son körande. Han förstod vad som hände och kastade sig ut för att gripa rånaren. Det blev slagsmål och ytterligare ett skott gick av och träffade sonen i armen.

Rånaren flydde i riktning mot Trelleborgsvägen och försvann i en svart BMW. Efter uppgift om bilen upprättade polisen spaningsposter vid utfarterna från Malmö.

Annons:

– Vi har varken hittat rånaren eller bilen under natten, säger Lars Rosberg, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne tidigt på onsdagsmorgonen.

– Men den yngre av de båda har fått lämna sjukhuset under natten, säger Rosberg.

Sonen skadades bara lindrigt. Inte heller pappan är allvarligt skadad. Han har kunnat lämna sjukhuset under onsdagen.

Fredrik Lasson, 16 år, kom gående på Per Albin Hanssons väg i riktning mot Mobilia då han hörde ett första skott. En kort stund efter hörde han ytterligare ett skott och såg samtidigt två män som slogs vid en bil utanför affären.

– Plötsligt slet sig den ene loss och sprang mot Trelleborgsvägen, berättar han.

Kvar vid bilen var den skottskadade sonen medan hans far fortfarande befann sig i butiken. Dit kom också polis, ambulans och läkare, som såg till att de skadade fördes till sjukhus.

Poliserna spärrade av området närmast butiken och spred sig med block och penna bland åskådarna för att samla in vittnesmål. Det var en väldig aktivitet vid avspärrningen och människor var angelägna om att berätta vad de visste.

– Vi handlar där och känner ägaren, förklarade en kvinna. Han blev knivhotad för bara några veckor sedan.

– Det är vår affär så man kunde ju lätt ha råkat vara där inne när detta hände, säger Fredrik Lasson. Det är otäckt.

Förutom vittnesförhören undersökte poliserna också brottsplatsen och säkrade spår under kvällen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Tobias Barkman
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post