Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Vittnen om skotten på Ahlmansgatan

Malmö
Toppdelad
Skottlossningen på Ahlmansgatan natten till i dag kan ha varit en hämnd. Två timmar före pistoldramat blev en man knivhuggen i närheten av Möllevångstorget, berättar ett vittne för Sydsvenskan.

MÖLLEVÅNGEN. Två män skadades vid skottlossningen i en föreningslokal på Ahlmansgatan vid halv fyratiden på onsdagsmorgonen. En man träffades i benet av en kula. Ytterligare en man skadades lindrigt, möjligen av splitter eller en rikoschett från en kula.

Pistolmannen kom snabbt in i lokalen och försvann lika snabbt efter att ha skjutit mot männen.

Annons:

Enligt vad ett vittne till händelsen säger till Sydsvenskan ska den skjutne mannen ha varit inblandad i en knivskärning intill Möllevångstorget ett par timmar tidigare. Och pekats ut av den knivskurne. Polisen har inga noteringar om händelsen. Pistolmannen ska enligt den versionen vara en anhörig eller kompis till den knivskurne.

Flera polispatruller jagade under de tidiga morgontimmarna efter mannen med pistolen som ska vara utpekad med namn.

– Vi har flera uppgifter att gå på och letar efter mannen, säger polisens informationsdirektör Lars Förstell.

Polisens spårhundar sökte också igenom området närmast lokalen efter skjutvapnet, utan att lyckas.

Polisen klassar både den drabbade lokalen och grannlokalen på Ahlmansgatan som svartklubbar – mötesplatser för Malmös kriminella. Och så sent som i fredags slog polisen till mot stans klubbar under arbetsnamnet Operation Svarten. Båda lokalerna på Ahlmansgatan var med i razzian där alla besökare kontrollerades. Under hela polisoperationen granskades 125 personer - 100 är kriminellt belastade.

Klubben på Ahlmansgatan ligger i en liten lokal, kanske 30 kvadratmeter stor med blåmålade väggar och en bardisk längst in, ställd tvärs ingången. Några bord finns utställda, liksom en spelautomat. På den gallerförsedda dörren står det ”endast medlemmar”.

Polisens tekniker undersökte klubben på onsdagsmorgonen – de kom vid 8.30-tiden och åkte någon timme senare. Det var en snabbt avklarad brottsplatsundersökning.

Ett av vittnena under natten sa till polisen att han trodde att skytten använde ett grovkalibrigt automatvapen. Det tror inte polisen. Och som ett av vittnena säger till Sydsvenskan: – Det kan ha varit en vanlig automatpistol som man skjuter snabbt med, då låter det som automateld.

Några större mängder skott kan inte ha avlossats – polisen hittade inga kulhål i väggarna. Det var också tunt med andra spår, annars hade teknikerna blivit kvar mycket längre.

Tre män sitter och spelar kort när Sydsvenskan besöker lokalen intill på onsdagsmorgonen. Cigarettröken ligger tät längst in i lokalen. De avfärdar polisens utpekande av deras ställe som en svartklubb. Men säger samtidigt att de inte kan kontrollera varenda besökare som kommer på besök.

– Det är fler människor som har knark på sig på Etage en vanlig helg. Vi gör inget illegalt här. Vi spelar kort och umgås, säger en av dem.

Polisen räknar med att fortsätta förhöra besökare på den drabbade klubben under onsdagen och fortsätter jakten på den utpekade pistolmannen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Malmö
  • Joakim Palmkvist
Relaterat

Inga minderåriga i svartklubbsrazzia

Fyra greps efter slagsmål på Volframgatan

Fyra greps efter slagsmål på Volframgatan

Tillslag mot ännu en svartklubb

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post