Förkokta revbensspjäll - Sydsvenskan
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Förkokta revbensspjäll

Förkokta revbensspjäll

Spjällen kräver lite förkokning för att bli möra i paellan. Att förkoka spjällbitar är också bra om du vill grilla dem och pensla med glaze på slutet.

2 kg tjocka revbensspjäll

1 liten bit torkad eller färsk ingefära

1 gul lök, skalad och kvartad

3 torkade små heta chili (ca 5 cm) eller ca 1 tsk chiliflingor

5 lagerblad

10 korn vitpeppar (svartpeppar funkar också fint)

1 dl ljus soja

Skär revbensspjällen i stora bitar. Be helst den i köttdisken såga upp spjället. Annars är det lättast att dela dem mellan benen.

Lägg köttet i en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker. Lägg ner lök och kryddor. Koka upp och låt sjuda cirka 50 minuter på låg värme. Skumma ofta och noga, proteinerna som samlas på ytan ger buljongen sämre smak om de får koka med.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Mat & Dryck
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu