Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Twitter

Obs
Toppdelad
Sydsvenskan är en tidning i papper, på webben och i mobilen. Men det stannar inte där. Här kan du följa Sydsvenskan och tidningens medarbetare på Twitter.

REDAKTIONER OCH CHEFREDAKTÖR

Sydsvenskan: Tidningens kanal för tips, reflektioner och snack om nyheter, nytta och nöje.

SydsvenskanRSS: De senste nyheterna - hela tiden. Varken mer eller mindre.

Sydsvenskankult : Sydsvenskans kultrurredaktion twittrar.

Annons:

Daniel Sandström: Chefredaktör och ansvarig utgivare som twittrar om livet på Sydsvenskan och lite om livet.

DIGITALA MEDIER

Anders Olofsson: Projektledare för Sydsvenskan för läsplatta som twittrar om jobbet, intressant utveckling på webben och ibland också om hur traktorn går.


Mattias Pehrsson: Projektledare för digitala journalistiska tjänster som twittrar om digitala och sociala medier.

EKONOMI

Thomas Frostberg: Ekonomikrönikör som twittrar om ämnen som entreprenörskap, innovationer och Öresundsregionens näringsliv.

GRAFIK

Björn Hellström: Chef för grafikredaktionen som twittrar om utseendet på journalistiken. Mest om grafik som journalistik.


SPORT

Anja Gatu: Sportchef som twittrar om sportvardagen från tv-soffan, presskonferenser och direkt från matcher och mästerskap.


KULTUR

Martin Andersson: Malmöredaktör med starkt filmbegär. ”Människor är bäst på film, och po stan.”Andreas Ekström: Kulturjournalist om kulturjournalistik - människorna, medierna och länkarna.


LUND

Eskil Fagerström: Reporter och krönikör på Sydsvenskan i Lund som twittrar om journalistik, Lund, jazz, forskningsfrågor, böcker och löpning.


Anders Malmström: Reporter i Lund som bor i Malmö och twittrar om båda städerna. Plus journalistik, musik, jämställdhet och föräldraskap.


POLITIK

Heidi Avellan: Politisk chefredaktör. Twittrar om politik och press. Gärna personligt, aldrig privat. Men ibland också om det där som pågår medan jobbet tar all tid.


Martina Glimberg: Reporter vars flöde riktar sig till den regionintresserade skåningen, som vill veta vad som är på gång i Region Skåne och som vill få veta det först. (Just nu föräldraledig och Twitterledig.)

Så funkar Twitter

Twitter är en webbtjänst för kommunikation som går ut på att dela med sig av korta meddelanden och att ta del av andras tankar genom att följa deras meddelanden. Det man skriver får vara max 140 tecken långt. Idén bygger på att man öppet ska berätta vad man gör, tycker, tänker eller känner för tillfället. Därför kallas Twitter för microblogg. Man kan skicka sina Twittermeddelande från sin mobiltelefon.

Man kan också lägga in länkar till webbsidor i sina meddelanden och på så sätt dela med sig av tips till det nätverk som byggs upp genom att personer följer varandras meddelanden. Man behöver inte känna någon för att följa dem på Twitter. Många följer kända debattörer. Alla kan läsa vad som skrivs på Twitter, men den som vill kommunicera måste registrerar sig och på så sätt skaffa ett eget Twitterkonto.

Genom sökningar och bevakningar på ord kan man följa ämnen istället för personer. Sök till exempel på #sydsvenskan på search.twitter.com - då får du upp allt som skrivs om detta ämne och kan alltså följa vad olika personer skriver.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post