Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Manifestation för Kal P Dal

Burlöv
Toppdelad
I går hade det gått exakt 25 år sedan Arlövs största rockstjärna Kal P Dal gick bort. Klockan 19 träffades hans vänner vid rondellen på Kal P Dals väg i Arlöv för att tända ljus och hedra hans minne.
Kal P Dal rockar loss inför tusentals...
Spelning i Malmö Folkets Park 15 april...
Kal P Dal utanför Café Lundagård...
Spelning på diskoteket Trocadero...
Kal P Dal på färjan mellan Ystad  och...
Kal P Dal fotograferad 1980.
Kal P Dals dotter Nelly Ljunggren och...

ARLÖV. – Jag startade i torsdags, så det har gått snabbt. Men jag är inte överraskad, jag vet att många gillar honom. Medlemmarna i gruppen är både gamla rävar som hörde honom spela vid möllan och mina kollegers barn och bekantas barn som hört hans musik och gillar den.

Redan våren 2004 föreslog Burlövs dåvarande kommunalråd Kerstin Fredriksson att Kal P Dal skulle hyllas med en staty i en av rondellerna i Arlöv. Hennes eget förslag var ett par blå skor, efter låten med namnet Blåa sko. Den gången blev det i stället en gata med Kal P Dals namn vid den nya Tågarpsskolan.

Annons:

På måndagskvällen samlades Kal P Dals vänner och familj vid hans gata för att högtidlighålla 25-årsminnet av hans död.

– Det är jättekul för oss att se att alla möjliga människor minns pappa och så många har glada minnen som är förknippade med honom, säger dottern Nelly Ljunggren.

Vad tycker du själv om din pappas musik?

– Det är bra och glad musik, jag gillar den absolut. Jag har några låtar på min Ipod, och alltid är det någon som känner igen det och säger att nu är det Pedalen.

Sonen Carl-Christian Ljunggren gillar förslaget om en staty.

– Det känns jättebra. Han har i och för sig redan fått en gata och ett Pågatåg, så det kanske är lite själviskt, men jag hade blivit jätteglad. Och folk vill ju uppenbarligen ha det, det är inte vi som har föreslagit detta. Det känns hedrande.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Omkretsen
  • Burlöv
Relaterat
Flipperflört på Ungerska klubben

Flipperflört på Ungerska klubben

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post