Förhoppningar om mer pengar till skola för handikappade barn - Sydsvenskan
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Förhoppningar om mer pengar till skola för handikappade barn

Förhoppningar om mer pengar till skola för handikappade barn

Trelleborg. Några garantier finns inte för att elvaåriga Anton Nilsson ska få en plats i resursskolan Borgen. På skolan finns det fem platser - behovet är sju.

Det menar rektor Ingela Björklund som inte vill uttala sig i enskilda fall.

Borgen är till för högstadiebarn med autism, Asperger eller andra handikapp som innebär kommunikationssvårigheter. Skolan har fem elever som undervisas av två pedagoger.

– Tyvärr kommer inte alla som söker in på Borgenskolan. Om vi hade haft ett par platser till hade vi kunnat tillfredsställa alla de som står i kön, säger Ingela Björklund.

Frågan om fler resurser till Borgen har utretts och kommer inom kort att föras upp på skolnämndens dagordning. Först därpå blir det klart i fall antalet platser utökas.

– Målen på skolan är samma som vilken annan skola som helst. En pojke som slutade hos oss i somras gick vidare till gymnasiet med väldigt fina betyg, säger Ingela Björklund.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Trelleborg
  • Omkretsen
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu