Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Förhoppningar om mer pengar till skola för handikappade barn

Trelleborg
Toppdelad
Några garantier finns inte för att elvaåriga Anton Nilsson ska få en plats i resursskolan Borgen. På skolan finns det fem platser - behovet är sju.

Det menar rektor Ingela Björklund som inte vill uttala sig i enskilda fall.

Borgen är till för högstadiebarn med autism, Asperger eller andra handikapp som innebär kommunikationssvårigheter. Skolan har fem elever som undervisas av två pedagoger.

Annons:

– Tyvärr kommer inte alla som söker in på Borgenskolan. Om vi hade haft ett par platser till hade vi kunnat tillfredsställa alla de som står i kön, säger Ingela Björklund.

Frågan om fler resurser till Borgen har utretts och kommer inom kort att föras upp på skolnämndens dagordning. Först därpå blir det klart i fall antalet platser utökas.

– Målen på skolan är samma som vilken annan skola som helst. En pojke som slutade hos oss i somras gick vidare till gymnasiet med väldigt fina betyg, säger Ingela Björklund.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Trelleborg
  • Omkretsen
  • Tommy Lindstedt
Relaterat
Blind, döv och Asperger hindrar inte Anton vid pianot

Blind, döv och Asperger hindrar inte Anton vid pianot

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post