Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Vid Svanrevet är friheten stor för naturister

Vellinge
Toppdelad
Det här med nudism, eller naturism, är ett känsligt ämne.

Dock är det inte lika känsloladdat som det var för två år sedan när ett bryggbråk bröt ut i Falsterbo angående näckandets vara eller inte vara. Badgästerna hade tröttnat på att tvingas vänta vid bryggänd­en för att inte genera nakenfantasterna under deras badstunder.

Badtofflorna stod som en markör längst in på den kommunalt ägda bryggan och signalerade att ett privat nakenbad pågick längre ut. Övriga badgäster förväntades enligt en oskriven regel stå på kö tills det blev ledigt, vilket fick många att se rött. En glödgad mediedebatt uppstod och åratal av uppdämt badtoffelförtryck ventilerades ut under några veckor.

Annons:

Även om den som näckar själv inte känner sig obekväm finns det trots allt hängivna anhängare av textilier som inte uppskattar att få oönskade buskar och diverse dinglande kroppsdelar i blickfånget. Vid Svanrevet i Skanör är det däremot fritt fram att lufttorka skinkorna under bar himmel. Här finns också Solhejdan, en naturistcamping där kläderna inte gör mannen. Eller kvinnan för den delen.

Solhejdan naturistcamping, Ray Malmström och Ann-Christine Karlsson stormtrivs på campingen.foto: ingemar d kristiansen

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Omkretsen
  • Vellinge
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post