Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Forsbergs framtid oviss

Sport
Toppdelad
Peter Forsbergs hockeyframtid är oviss efter Tre Kronors storförlust (0–7) mot Finland.

För comebackande Peter Forsberg är hockeyframtiden oviss.

– Jag vet inte, jag måste tänka på det några dagar så får vi se, säger ”Foppa” om sin ishockeyframtid.

Annons:

Karjala Cup-avslutningen mot Finland blev ingen höjdare. Storförlust, 0–7, och underkänt till samtliga spelare. Även till Peter Forsberg, som ändå utnämndes till matchens lirare.

– Det förstod jag inte. Jag började undra vad det var för pris, säger Forsberg självkritiskt.

I Karjala cup har han spelat sina tre första landskamper sedan OS-finalen 2006. Inga poäng har det blivit men stundtals, främst i mittenperioden mot Ryssland, har han visat att bitar av världsspelaren Peter Forsberg finns kvar. Men hur ishockeykarriären fortsätter, det återstår ändå att se. Modo, NHL, KHL eller rentav lägga ned?

– Jag har inte bestämt mig, vi får ge det några dagar nu. Vi får se vad det blir, hur det blir och om det blir.

Spelmässigt hade han önskat sig betydligt mer från sig själv.

– Det har gått sämre än jag trott. Det gick lite fortare än jag var beredd på. Mittenperioden mot ryssarna var ganska okej tycker jag, men i dag är jag inte bra.

Finländarna var från första nedsläpp rikare på allt – hunger, energi, idéer. Den första perioden slutade ”bara” vid 2–0, innan de blåvita lejonen röt till å det väldigaste i mellanakten. Tre Kronor lyfte upp spelet i den sista perioden, men lyckades inte överlista Petri Vehanen i Finlands mål.

Det här var en tangering av den största finländska segern över Sverige någonsin (tidigare också 8–1) och på de två senaste landskamperna mellan lagen har Finland nu gjort 15–3 på Tre Kronor.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat

Ryssland vann Karjala cup

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post