Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Han är MFF Supports nya ordförande

Han är MFF Supports nya ordförande
Magnus Ericsson, som i helgen tog steget från vice till ordförande i MFF Support.BILD: Foto: Max Wiman

Vad är ditt viktigaste uppdrag?

– Det stora målet är att bli fler. MFF Support jobbar egentligen för alla grupper, inte bara de på ståplats, utan äldre herrar på sittplats också. Därför är det viktigt att vi har en lugn attityd.

Annons:

Ni var 6 000 för några år sedan, men mindre än en tredjedel av det i dag. Är MFF Support för svagt?

– Vi är inte så starka inne på läktaren, det är inte där vi agerar i dag. Vi är lite mitt emellan och det är viktigt att vi kan föra en dialog med alla grupper.

Hur ska ni ena grupperna?

– Det är väl en av de stora frågorna som vi diskuterat länge i styrelsen och jag vet faktiskt inte vad svaret är. Det är nog så att det är bra att olika grupper kan tillgodose olika önskemål.

Hur upplevde du den tysta protesten från en del grupper vid TFF-matchen?

– Jag tycker det är viktigt att det är en tydlig manifestation och att alla förstår varför, jag förstod det inte själv i söndags. Sen är jag tveksam till tystnad som manifestation, det var så märkbart att det påverkade spelarna och spelet. Men jag respekterar dem som anser att det är ett medel.

Hur ser du på begreppet läktarkultur?

– Vi måste inse att den utvecklas och förändras. Men nummer ett för oss är att det ska vara säkert och tryckt och en positiv upplevelse alla att gå på fotboll. Sen ska vi inte stanna på läktaren – det händer mycket utanför arenan också, det ska vi inte blunda för.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • MFF
  • Sport
  • Max Wiman
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:

Missa inga MFF-nyheter

Uppdatera eller ladda ner den senaste versionen av nyhetsappen från App Store eller Google Play för att få nyhetsflashar om MFF.

Nyhetsappen för Iphone

Nyhetsappen för Android

Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post