Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

MFF drar till USA

MFF
Toppdelad
Malmö FF drar till USA och laddar för 2012 – bland annat med att möta ett lag från USA:s proffsliga.
MFF drar till USA
BILD: Foto: Linda Axelsson

– Vi kommer att vara på IMG Academys i Bradenton söder om Tampa, bekräftar MFF:s sportchef Per Ågren. Där finns samtidigt flera MLS-lag på läger och alla verkar vilja möta oss.

IMG är en jätte inom idrottsmanagement och anläggningen i Bradenton hyser bland annat två världsberömda akademier: Nick Bollettieris för tennis och David Leadbetters för golf.

Annons:

– Faciliteterna är fantastiska. Vi får tillgång till två gräsplaner dygnet runt, restaurangen har specialkockar som lagar näringsriktig mat. Det finns massor att göra; se proffsbasket eller amerikansk fotboll, bio och så vidare, när vi inte tränar, säger Per Ågren.

– Det är en helt annan standard än i Spanien, där vi fick truga vaktmästaren att öppna till planen – och dessutom betydligt billigare.

MFF åker till Bradenton den 28 januari och åker hem till Sverige den 9 februari. Två matcher är inplanerade, preliminärt till den fjärde och åttonde, en mot enklare motstånd och en med mer tävlingskaraktär mot ett MLS-lag.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • MFF
  • Max Wiman
Annons:
Annons:
Fler artiklar från MFF

Missa inga MFF-nyheter

Uppdatera eller ladda ner den senaste versionen av nyhetsappen från App Store eller Google Play för att få nyhetsflashar om MFF.

Nyhetsappen för Iphone

Nyhetsappen för Android

Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post