Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

MFF drar till USA

MFF
Toppdelad
Malmö FF drar till USA och laddar för 2012 – bland annat med att möta ett lag från USA:s proffsliga.
MFF drar till USA
BILD: Foto: Linda Axelsson

– Vi kommer att vara på IMG Academys i Bradenton söder om Tampa, bekräftar MFF:s sportchef Per Ågren. Där finns samtidigt flera MLS-lag på läger och alla verkar vilja möta oss.

IMG är en jätte inom idrottsmanagement och anläggningen i Bradenton hyser bland annat två världsberömda akademier: Nick Bollettieris för tennis och David Leadbetters för golf.

Annons:

– Faciliteterna är fantastiska. Vi får tillgång till två gräsplaner dygnet runt, restaurangen har specialkockar som lagar näringsriktig mat. Det finns massor att göra; se proffsbasket eller amerikansk fotboll, bio och så vidare, när vi inte tränar, säger Per Ågren.

– Det är en helt annan standard än i Spanien, där vi fick truga vaktmästaren att öppna till planen – och dessutom betydligt billigare.

MFF åker till Bradenton den 28 januari och åker hem till Sverige den 9 februari. Två matcher är inplanerade, preliminärt till den fjärde och åttonde, en mot enklare motstånd och en med mer tävlingskaraktär mot ett MLS-lag.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • MFF
  • Max Wiman
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post