Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Naken kvinna på tårtan

MFF
Toppdelad
Två MFF-spelare fotograferade lagkamratens födelsedagstårta och la ut bilden på Instagram. Tårtan var "dekorerad" med en naken kvinna.
– Det här är ett helt oacceptabelt beteende, säger MFF:s vd Per Nilsson.

Han betonar att Malmö FF reagerar mycket starkt på det inträffade.

– Vi inser att vi har lång väg att vandra i vårt värdegrundsarbete, säger Per Nilsson.
Instagram är bildflödets motsvarighet till Twitter. Många både privata och offentliga personer lägger upp bilder där. För att se dem måste innehavaren antingen ha ett offentligt konto eller godkänna dem som vill vara "följare".
På två av MFF-spelarnas instagramkonton har det dykt upp en bild på en tårta, som ska ha varit del av ett födelsedagsfirande för en annan spelare.
På bilden av tårtan syns en kvinna, förmodligen formad i marsipan, ligga naken på något som liknar en säng. Skyld av en "filt" på underkroppen.
En av spelarna har ett offentligt konto. Därifrån är bilden nu bortplockad.
– Tränarteamet har tagit diskussionen med samtliga spelare i dag och pratat om det fullständigt olämpliga i det här. Jag kommer personligen att prata med de två spelarna som lagt upp bilderna, säger Per Nilsson.
Kommer det att bli ytterligare bestraffningar?
– Det har vi inte hunnit diskutera än. Men det här är helt oacceptabelt. Speciellt i skenet av den senaste tidens händelser.
I förra veckan föll domen mot spelaren Miiko Albornoz för sexuellt utnyttjande av barn, en fråga som följt MFF hela vintern. I samband med detta pratade Per Nilsson om vikten av ett värdegrundsarbete inom klubben, inte minst runt A-laget. Ett arbete som MFF säger redan är påbörjat.
– Det är tydligt att vi har väldigt mycket att jobba med, fortsätter han.
Tårtkalaset ska ha skett med hela spelartruppen närvarande.
När spridningen av bilderna började bli känd, började också e-post strömma in till Malmö FF med starka reaktioner.
– Då hade vi redan agerat och tagit samtal med spelartruppen. Det är obegripligt att spelarna inte förstår vilken spridning sådant här får, säger Per Nilsson.

Annons:
Arbetet med värdegrunder

Sydsvenskan, torsdag 10 januari. Efter åtalet mot Miiko Albornoz för sexuellt utnyttjande av barn säger MFF:s vd Per Nilsson att klubben arbetar med en handlingsplan kring värdegrunder och konkreta samtal om vad det innebär att vara en förebild för många människor.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • MFF
  • Sport
  • Max Wiman
Relaterat
Planen: Lära spelarna att fixa pressen

MFF:s handlingsplan kring värdegrunder

Ett beslut utan handlingskraft

MAX WIMAN: ”Ett beslut utan handlingskraft”

Annons:
Annons:
Fler artiklar från MFF

Missa inga MFF-nyheter

Uppdatera eller ladda ner den senaste versionen av nyhetsappen från App Store eller Google Play för att få nyhetsflashar om MFF.

Nyhetsappen för Iphone

Nyhetsappen för Android

Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post