Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Nygamle tränaren vill förstärka offensiven

TFF
Toppdelad

Alf Westerberg blir ny huvudtränare för Trelleborgs FF. Med Hannu Sirviö vid sin sida gör han nu allt för att få ihop ett slagkraftigt lag.

– Offensiv förstärkning har högsta prioritet, säger Westerberg.

Alf Westerberg.

För tretton år sedan kamperade Alf Westerberg och Hannu Sirviö tillsammans i TFF:s tipselitlag. Nu tar de över Tom Prahls sjunkande skepp och leder TFF i superettan nästa år.
– Det är kanske inte helt onaturligt med tanke på att Tom fattade sitt beslut. Jag hade under alla omständigheter två år kvar på kontraktet och i och med att styrelsen och spelarna ställde sig bakom lösningen var det inget svårt beslut, säger Alf Westerberg.

En del förändringar utlovas inför nästa säsong. Nya träningsmetoder och bättre rehabiliteringsmöjligheter står på Westerbergs agenda. Samtidigt kommer truppen att bantas rejält.
– Vi har varit 30 man i år, vilket har varit en belastning. Nu blir det andra ekonomiska förutsättningar så vi siktar på en trupp runt 20 spelare. Det är en viktig faktor att vi får jobba med en mindre spelartrupp, den blir spetsigare då, säger TFF:s nye huvudtränare.

Annons:

Målsättningen är att nå allsvensk nivå igen.
– Om det blir 2012 är det strålande men kanske blir det 2013. Oavsett måste vi drivas av detta. Men super­ettan är en svår serie, det måste vi ha klart för oss. Vi får handskas med omställningen och inse att det inte kommer att gå som på räls, säger Alf Westerberg.

TFF:s lagkapten Dennis Melander är positiv till den nya konstellationen.
– De har båda varit i klubben länge och jag tror de trivs bra med varandra. Det är kul för Affe att ta steget upp och bli huvudtränare. Hannu kan komma in med modernt tänkande och nya infallsvinklar, säger Dennis Melander.

Frågan är dock hur pass slagkraftig trupp TFF:s nya tränarduo kommer att få. Flertalet spelare har redan aviserat att de vill lämna.
– Vi får diskutera med de som har utgående kontrakt och med de som är attraktiva på marknaden. Vi får ägna resten av året åt att med bra precision få ordning på den trupp vi har.

Vad står högst på önskelistan?
– Offensiv förstärkning har högsta prioritet.

Fakta

Westerbergs frågetecken

Åtta spelare som kan lämna:

Viktor Noring

Erdin Demir

Kristian Haynes

Dennis Melander

Marcus Pode

Zlatan Azinovic

Andreas Wihlborg

Thommie Persson

Spelare som redan har lämnat:

Joakim Sjöhage, Varbergs Bois

David Simbo, Motala

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post