Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Landskrona Bois vill ha modernare arena

Sport
Toppdelad
Landskrona Bois vill hänga på arenavågen. Ett förslag på en kraftigt renoverad arena är framtaget och presenterat för kommunen.
– Vi behöver en modern arena för att få en större publik, fler tjejer och fler familjer till matcherna. Men också sponsorer, säger Kenneth Håkansson, ordförande i Landskrona Bois.

Kenneth Håkansson säger att Bois vill få igång en diskussion.

– Spontant har kommunen visat stort intresse. Bois har ett högt marknadsvärde för kommunen. Betyder mycket för exponeringen.

Annons:

Kenneth Håkansson tycker att den befintliga arenan är föråldrad.

– Den är ombyggd i början av 1970-talet. 2002 fick den en ansiktslyftning, eller rättare sagt, man tog tag i eftersatt underhåll.

Han ser en omfattande renovering som ett måste. Kenneth Håkansson menar att komforten blir allt viktigare. Dagens åskådare vill inte stå i långa köer för att köpa en korv eller gå på toaletten. Han anser också att klubben måste vara öppen för sponsorernas önskemål. Inte minst för att de står för 40 procent av intäkterna.

På idéskissen till renoveringen av arenan finns en rad förslag inritade.

* Publikkapacitet: 8 000 sittplatser och 4 000 ståplatser.

* Helt kringbyggd arena.

* Det planeras för 20 loger.

* Tak över samtliga åskådarplatser.

* Restaurang och konferenssal.

* Utökad service med kiosker och toaletter.

Diskussioner om finansieringen av ombyggnaden har ännu inte kommit i gång. Kenneth Håkansson hoppas att Bois kan ha en modern arena 2007 eller 2008.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • Kent Jönsson
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post