Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Orden som fick Zidane att se rött

Orden som fick Zidane att se rött

Sport. Nu är hemligheten avslöjad. Vad var det egentligen den italienske backen Marco Materazzi sade åt franske stjärnan Zinedine Zidane i slutet av VM-finalen i fotboll? Ord som gjorde Zidane så upprörd att han skallade italienaren och blev utvisad.

Rom. Nu erkänner Materazzi för den italienska sporttidningen La Gazzetta dello Sport att Zidane erbjöd sin tröja åt honom efter matchen. Materazzi svarade då:
- Jag skulle föredra din syster.

Men Materazzi, som stängdes av i två matcher av det Internationella fotbollsförbundet Fifa, tycker dock inte att han ska få skulden för händelsen.
- Det var inte jag som började. Jag svarade med en provokation för att skydda mig själv. Ja, jag drog honom i tröjan, men när han föraktfullt sade till mig "Om du så gärna vill ha min tröja så kan jag ge den till dig efteråt", är inte det en provokation? Jag svarade att jag föredrog hans syster, det är sant.
- Det är ingen vänlig sak att säga, det erkänner jag. Men många spelare säger värre saker. . .

Jag visste inte ens att han hade en syster innan det här hände, sade Materazzi, som är avstängd från reprisen på VM-finalen, EM-kvalmatchen mot Frankrike i Paris i morgon.
Efter incidenten i VM-finalen den 9 juli i Berlin ville Zidane inte berätta vad Materazzi hade sagt, mer än "att det var väldigt personligt och handlade om hans mamma och syster".
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu