Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sydsvenskans Åke Stolt: London är ett bra val.

Sydsvenskans Åke Stolt: London är ett bra val.

Sport. Det blir London som får arrangera sommar-OS år 2012. Det beskedet gavs vid IOK:s presskonferens i Singapore idag. – Ett väldigt bra val. London har lagt upp en mycket bra plan för att arrangera spelen, säger Sydsvenskans sportchef Åke Stolt.

Den brittiska huvudstaden valdes framför utmanarna Paris, New York, Moskva och Madrid. Det är tredje gången i olympiska spelens historia som London får arrangera sommar-OS. Staden stod även som värd för spelen 1908 och 1948.

För konkurrenten Paris blev det nu tredje gången i rad som man misslyckades att få sommar-OS. Paris ansökte även om att få arrangera spelen 1992 och 2008.
– Årets startfält var nog det tuffaste någonsin och jag trodde innan att det skulle stå mellan Paris och London. Det lutade väl lite åt Paris men jag tror att närheten mellan arenorna och den olympiska byn avgjorde till deras fördel, säger Åke Stolt.

Hur stor betydelse har kändislobbying i ett sånt här beslut?
– Man ska veta att det är inget scoutläger det handlar om utan det handlar om en omfattande lobbying som ingen kan undgå att bli påverkad av. Men i huvudsak så baseras ett sånt här beslut på fakta. Vilken stad kan erbjuda bäst lösningar vad gäller säkerhet, miljö, efteranvändning etc.


– Det är ingen som får ett olympiskt spel på chans idag.
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • Martin Skogsberg
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu