Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Zlatan besöker Rosengård

Sport
Toppdelad
Allt ljus på Zlatan Ibrahimovic. På måndag kommer han hem till Rosengård för att tända strålkastarna på sin fotbollsplan och lira boll med trettio inbjudna 13-åringar.

MALMÖ. "Det känns grymt bra att få ge något tillbaka till Rosengård som betytt så mycket för mig", säger Interstjärnan i ett pressmeddelande.

För ett år sedan invigdes Zlatan Court. Grusplanen på innergården vid Cronmans väg – där Zlatan Ibrahimovic tillbringade en stor del av sin uppväxt – renoverades och fick ett nytt slitstarkt underlag.

Annons:

När Sydsvenskan tittar in på måndagen pågår arbetet för fullt med nästa steg som omfattar elljus plus gyllene linjer och ett plank där man kan öva prickskytte.

Zlatan – som för övrigt fyller 26 år på onsdagen – kommer att vara ständigt närvarande i form av fotavtryck och autograf i en stjärna utanför ingången till planen samt en gyllene siluett i mittcirkeln.

– Dettata är Zlatans eget projekt, han har själv bekostat belysningen. När han lirade här var det dags att gå hem när det blev mörkt, säger förre landslagsbacken Tomas Antonelius, som är fotbollsansvarig för Nike Sverige.

Sportföretaget är Zlatan Ibrahimovics sponsor och stod bakom fjorårets fotbollsturnering på Rosengård några veckor före fotbolls-VM i Tyskland.

– Den här gången tar vi ett par steg tillbaka, säger Tomas Antonelius.

De tjejer och killar, som får chansen att spela med Zlatan och käka lunch med honom, kommer dock från klubbar som sponsras av Nike. Lokala representanter blir en kille från Bunkeflo och en tjej från Nike i Lomma.

– Klubbarna har fått göra valen utifrån sina värdegrunder, så det handlar inte om att plocka de bästa spelarna, säger Tomas Antonelius.

Det kommunala bostadsbolaget MKB står för underhåll och drift av fotbollsplanen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • Jan Jönsson
Relaterat
Zlatan känner lättnad efter målen i Champions League

Zlatan känner lättnad efter målen i Champions League

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post