Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Zlatan Ibrahimovic till Ajax


Nu är det klart.
Den 1 juli är Zlatan Ibrahimovic förlorad för Malmö FF.
Den holländska storklubben Ajax betalar en rekordsumma för den 19-årige supertalangen.
MFF-forwarden har skrivit på ett femårskontrakt.
Parterna har filat på affären den senaste månaden.
- Jag har vetat om det ett tag, säger Zlatan på telefon medan han spelar bowling med U21-landslaget i Borås.

Affischnamnet Zlatan Ibrahimovic har varit ryktenas man i stort sett ända sedan han debuterade för MFF i allsvenskan hösten 1999. Frågan har bara varit när han skulle försvinna ut i Europa.
Zlatan är en spännande kombination av finmejslad teknik och fysisk styrka. I hans fotbollsfilosofi betyder det konstnärliga en hel del. Zlatan kom till MFF från Rosengårdsklubben FBK Balkan 1994. Och till sommaren tar han ett stort kliv rätt in i storstaden Amsterdam.

Det är en gigantisk sportslig förlust för Malmö FF. Men klubben - och publiken - får trösta sig med att Zlatan stannar kvar under vårsäsongen. Ekonomiskt sett innebär affären ett jätteklipp för MFF. Klubben blir en av Sveriges rikaste och det lär finnas marginal till att köpa två-tre nya spelare i sommar när den europeiska marknaden öppnar.
Det finns ytterligare en aspekt som talar för att MFF har gjort en god affär.
Zlatan har faktiskt bara spelat sex allsvenska matcher (ett mål). Förra året glänste han för MFF i Superettan. Nu ska han upp till bevis i allsvenskan.
Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • Kent Jönsson
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post