Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Åtalad nekade till våldtäkt

Sverige
Toppdelad
En av de två så kallade Stureplansprofilerna förnekade bestämt att han våldtagit den 19-åriga kvinnan när rättegången i det uppmärksammade målet fortsatte i Svea hovrätt. Åklagaren krävde att männen döms till fängelse för grov våldtäkt.

STOCKHOLM. Den 21-årige mannen berättade att han tidigare haft sex med kvinnan:

- Jag hade absolut inga känslor för henne, det var bara en sexuell relation, men jag var inte helt kall för henne, sade mannen.

Annons:

Han berättade att de haft olika former av sex under det senaste året.

I motsats till vad kvinnan berättat, och vad den 25-årige medåtalade mannen sagt, hade sällskapet timmarna innan pratat om att ha sex i 25-åringens lägenhet, berättade 21-åringen i rätten.

Han förklarade att han minns bättre än de övriga, eftersom han druckit mindre den aktuella kvällen. Han redogjorde därefter för hur de tre haft sex med varandra i lägenheten, men nekade bestämt till att ha begått några övergrepp. Han har inte slagit eller hotat kvinnan, betonade han.

Han sade att kvinnan inte grät under kvällen:

- Hon var däremot nedstämd. Hon kanske kände sig utnyttjad, sade han.

Enligt mannen frågade han henne varför hon var ledsen, men fick inget svar. Han sade också att om kvinnan visat ointresse för fortsatt sex hade han självklart slutat.

- Man vill väl inte ha sex med någon som inte vill.

Kammaråklagare Anita Kjellén krävde i sitt slutanförande att de båda männen ska dömas till fängelse för grov våldtäkt. Minimistraffet för brottet är fyra års fängelse.

Åklagaren anser att det är styrkt att männen förgripit sig på kvinnan och därmed gjort sig skyldiga till grov våldtäkt.

Hon anser att männen utsatt den 19-åriga kvinnan för den yttersta förnedring som en grov våldtäkt är. Anita Kjellén hävdade att männen med hjälp av hot och våld tvingat till sig fortsatt sex med kvinnan.

Rättegången fick en känsloladdad avslutning. När försvarsadvokaterna i sina slutanföranden började tala om att kvinnan inte var trovärdig och sade att hennes skador inte är annorlunda än vad som kan uppstå vid sex fick den 19-åriga kvinnan svårt att sitta kvar i rättssalen.

Hon vände sig först om och visade ryggen mot männen och deras advokater, men orkade efter en stund inte sitta kvar. Hon hjälptes ut ur rättssalen av sitt målsägarbiträde advokat Elisabeth Fritz.

Båda advokaterna sade att tingsrättens slutsats i dess friande dom är logisk och menade att domen är riktig. De krävde därför att åtalet ska ogillas.

Dom meddelas den 16 oktober.

Annons:
Annons:
Relaterat

Stureplansprofilerna döms till fängelse för våldtäkt

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post