Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Bamsebidrag säkrar Skånes djurpark

Bamsebidrag säkrar Skånes djurpark
Framtiden för björnarna och de andra djuren i Skånes djurpark utanför Höör ser ljusare ut.BILD: Arkiv: Thomas Löfqvist 2006

Bamsebidrag säkrar Skånes djurpark

Sverige. Skånes djurpark ska till slut stå på egna ben. Med en klumpsumma på nio miljoner kronor och avskrivna lån på drygt sju frigörs den från beroendet av Region Skånes bidrag.

HÖÖR. – I femtiofem av sextio år har djurparken levt med dålig ekonomi. Nu finns chansen till bättre tider, säger Fredrik Thott, ordförande i parkens verkställande utskott.

Region Skåne har varje år stött stiftelsen Skånes djurpark. Bidraget har skapat debatt mellan de politiska blocken, och i år skulle bidraget sänkas från 2,3 miljoner kronor till 1,6. Efter långa diskussioner har parterna nu hittat den lösning båda tycker är bäst.

– Detta blir bra. Eftersom vi är en stiftelse finns det ingen risk för att vi behöver bli för kommersiella. Däremot kan vi förstärka värdena i den unika anläggningen, säger Camilla Jönsson, djurparkschef sedan drygt ett år.

Besökssiffrorna har stigit under de senaste åren. Förra året kom 211 000 besökare, och årets siffror verkar bli högre. Parken har nu bortåt niohundra djur av nästan etthundra arter.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu