Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Blomkrukor kastades mot vakter

GÖTEBORG. Flera stora bråk utbröt i Västsverige under natten till söndagen. I Karlstad rådde upploppstämning och i Göteborg attackerades vakter med blomkrukor.

Ett hundratal personer samlades på Karlstads kroggata vid 01-tiden på natten. Bråk utbröt och stämningen blev allt mer aggressiv. När polisen kom dit var det tumultartat.

Annons:

– Det rådde upploppstämning, säger Bjarne Andersson, länsvakthavande befäl på polisen i Värmland, till TT.

Sex patruller åkte dit för att lugna massan. En person greps för misshandel och sju personer togs om hand för berusning. Vad som utlöste bråket, mer än berusning i överkant, är inte klarlagt.

– Svensken är en fyllskalle, säger Bjarne Andersson.

I Göteborg vände sig ett 15-tal personer vid 04-tiden mot ordningsvakter och entrévärdar utanför en nattklubb. Blomkrukor och stenar ven i luften och när polisen kom till platsen greps fem personer för våldsamt upplopp. En av dem är även misstänkt för våld mot tjänsteman.

En timme tidigare omhändertogs ytterligare fem personer efter ett bråk mellan ett stort antal inblandade vid Järntorget.

– Förutom det stora bråket med stenar mot ordningsvakterna har det varit som en vanligt helg, säger Håkan Jansson, inre befäl vid polisen i Göteborgs city.

Fakta

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post