Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

En sd-sympatisör och en motdemonstrant

En sd-sympatisör och en motdemonstrant
Annons:
Sd-sympatisör, pensionär i 70-årsåldern:

”Jag läste om den förra demonstrationen och tänkte att jag måste komma hit och se med egna ögon. Motdemonstrationen är mycket värre än jag trodde. Jag vill nästan gråta. Skamlöst är det. Det är en sanitär olägenhet att föra så mycket oväsen mitt i staden, man kan få tinnitus och sådant.

Men polisen har ändå gjort ett bra jobb.

Jag röstade på Sverigedemokraterna i förra valet och kommer att göra det igen. Du ser själv att invandringspolitiken är felaktig. Vi kan inte ta emot så många som vi gör nu. Det följer en del brottslighet med. Har du läst boken Svensk maffia? Jag vet inte om något annat europeiskt land har så många maffiagrupperingar. Vi kan inte hjälpa hela världen. Vi måste till våra grannländers nivå vad gäller invandringen.

Många kallar oss rasister. Jag är ingen rasist och jag vet inga som är det heller. Det är en lögn får jag säga.”

Motdemonstrant, kvinna i 30-årsåldern:

”Polisen har använt vansinnigt mycket övervåld, mot mig personligen och andra som var på demonstrationen. Jag funderar på att göra en anmälan.

Jag och mina vänner är inga extremister med palestinasjalar. Jag är en ”vanlig Malmöbo”. Jag har ett arbete och betalar skatt. Jag är inte med i något parti.

Sverigedemokraterna vill gärna utmåla oss som extremister för att vanligt folk inte ska kunna identifiera sig med oss.

Det är jättebra att folk går ut och demonstrerar. Hela meningen med torgmöten är att de med andra åsikter ska få säga sitt. Gillar man inte det får man hålla internmöten.

Man ska inte legitimera Sverigedemokraterna. Jag vill inte ens kalla dem för ett parti. De är en populistgrupp. Under radiodebatten i fredags sa Mona Sahlin att hon är beredd att gå över blockgränsen för att slippa regera ihop med sd. Reinfeldt svarade inte på frågan om han kan tänka sig samarbeta med dem. Det gör mig jävligt nervös.”

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Sverige
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post